Barberskum eller barbersæbe og barberkost?

By 20. marts 2018Metoder
barbersæbe barberbørste

Barbersæbe, barberkost og barberskum..

I har nok alle sammen prøvet den klassiske barberskum på dåse. Produktet er simpelt, du trykker på knappen og du har fin og klar barberskum. Det hele virker nemt og uproblematisk, men desværre skal der jo noget til at producere barberskum på dåse, og det er  – som du nok kan forestille dig – ikke sundt for huden. Mange får irriteret hud og det kan både lede til en dårlig barbering, rødme og grim hud.

I stedet for at bruge denne metode, anbefaler vi at du skifter over til barbersæbe og barberkost.

 

Barbersæbe

Barbersæbe er som navnet siger, sæbe du bruger til barberingen. Barbersæbe anvendes sammen med en barberkost og det foregår således at man tager sin barberkost, fugtiggør den og påfører derefter barbersæbe på barberkosten ved at røre kosten rundt i sæben. Dernæst tages en skål, eller en kop hvor der røres en god substans af sæbe. Der findes mange barberskåle i flotte design og med praktiske funktioner, det gør det nemmere, men det kan bestemt klares uden. – Som tommelfingerregel skal der ikke mange dråber vand til at skabe den perfekte barberskum, men man lærer det hurtigt. Barbersæbe kommer ofte i en klump på størrelse med en ishockeypuck. Desuden findes der mange forskellige sæber med forskellige sæber og dufte. Vi anbefaler at du prøver dig frem og finder din yndlings. Der kan ses et stort udvalg her 

Barberkost

Når du skal igang med at lave din egen barberskum ud af barbersæbe og vand, skal du have en barberkost, lavet til formålet. Barberkoste findes i forskellige prisklasser, kvaliteter og størrelser. Det er forskelligt hvad folk foretrækker af størrelse, så jeg vil foreslå man bare tager en almindelig størrelse. Kigger man herimod på kvaliteten af barberkosten, er det vigtigt at man får ordentligt værktøj fra starten, det er simpelthen for svært at få rørt en god barbersæbe uden en ordentlig barberkost. De fleste børster er lavet af grævlingehår, da de har den helt rigtige struktur der skal give den bedste barberskum, jeg har aldrig selv prøvet andet og jeg er helt tilfreds (aldrig forsøg dig frem med en syntetisk barberkost, du vil få en kamp med at få rørt sæben og det kan desværre lede til en dårlig barbering). Grævlingehår i sig selv er sådan set også et vidt begreb, der findes nemlig forskellige kvaliteter afhængig af hvor på grævlingen hårene kommer.

Kvaliteterne er som følgende (listet fra mindst god til bedst):

“Pure” badger

(badger betyder i øvrigt grævling på engelsk ;)), som kommer fra maven på dyret. Det er de mest brugte børster, og selvfølgelig også de billigste. Pure badgerhair børster er ofte klippede runde, for at opnå formen, og det kan give en lidt stikkende fornemmelse ved påføring af barberskummet. At denne type børste er i den laveste ende af skalaen for grævlingehår-barberkoste betyder bestemt ikke at den er dårlig, du vil stadig opnå meget bedre resultater med sådan en fremfor en almindelig dåse barberskum. Tag evt et kig på denne barberkost til kun 119,95 kr., børsten er af ren grævlingehår, og det er en billig måde at se om det er noget for dig. Bliver du bidt af det kan du jo altid gå længere op af rangstigen 😉

“Best” badger

Er kvaliteten lige over pure badger, der er ofte lille forskel på kvaliteten af denne og ovenstående. Det ses dog oftere med barberkoste i best badger kvalitet at hårene her er lagt så de fra starten passer og kosten dermed ikke er blevet klippet rund – dermed undgår man den stikkende følelse det kan give at påføre cremen.

“Super” badger

Er igen det næste skridt på rangstigen. Kvaliteten på disse barberkoste er helt i top og her er der sorteret i hårene således der ikke er “dårlige” hår med. Her er der desuden garanteret at du ikke får en prikkende fornemmelse når du påfører barbercremen.

“Silvertip” badger

Til sidst er der “silvertip” badger barberkosten. Dette er den dyreste, men også den bedste kvalitet, se det som luksusbørsten hvor der er gået op i detaljer, den er super blød og behagelig at påføre barbersæbe med, den er nem at arbejde med og hårene er meget fine og ligger flot. Skal du have den bedste børste skal det være en silvertip. Tag evt. et kig på denne fra Baxter of California med et rigtig flot design kombineret med den bedste kvalitet.

Barberkost Barbersæbe

Hvordan laver man en god barbercreme og hvordan påføres den?

Det er ikke nemt at skrive hvordan det skal gøres og hvilken konsistens der skal bruges. Det kræver selvfølgelig lidt eksperimentering og forsøg for at finde den konsistens den enkelte foretrækker, i mellemtiden kan du se denne video der giver et godt indblik i kunsten at røre en god barbercreme:

 

Leave a Reply