Skægolie. Hvad filan er nu det, og hvorfor skal du bruge det?

Fuldskæg er blevet hottere og hottere de seneste år, og intet tyder på det er på vej væk.

Der er bare et eller andet ved et velplejet(!) skæg, der får kvinderne til at dreje hovedet en ekstra gang. Men lige så lækkert et skæg kan se ud, kan det også have den direkte modsatte effekt, hvis altså det ikke er velsoigneret, veltrimmet og velplejet.

 

Og her kommer skægolien bl.a. ind i billedet.

 

Med mange fancy ingredienser som arganolie, vindruekerneoil og jojobafrøolie, er skægolien en af nøgleingredienserne for at opnå et flot skæg.

 

Skægolie tilfører fugt til huden og hjælper med at blødgøre og dermed tæmme skægget – og det betyder i sidste ende at det hjælper dig med at style skægget, ligesom som voks og gele hjælper på hovedet. Det idéelle skæg skal være skinnende og velplejet, ikke støvet og tørt.

 

Hvordan og hvorledes?

Det er intet nemmere end at bruge skægolie.

Vi anbefaler at påføre olien, lige efter morgenbadet. Her er din hud under skægget exfolieret, porerne er åbne og olierne kan nemmest absorberes. Det er super vigtigt at pleje din hud, specielt rense og fugtiggøre, specielt i de nordlige klimaer (ja, det er os). En vigtig note er at skægolie er meget drøj i brug og et par enkelte dråber er rigeligt.

Et par dråber i hånden, fordel det i håndfladen og derefter masser det ind i skægget. Det er det.

De få dråber sørger for at tæmme de løse hår og eliminere skæl og tendens til støvet skæg.

Og i øvrigt – nu hvor skægolie virkelig er begyndt at få sit indtog er der mange lækre dufte, alt efter humør og smag, og skægolien kan altså være et rigtig godt alternativ til parfumen eller colognen. Nedenunder kan ses et par forskellige olier vi har gode erfaringer med. (Pst! billederne linker direkte til webshop, og du støtter os ved at vi får en smule provision)

Citrus skægolie

Beard Brew skægolie med en frisk duft af citrus

Neutral skægolie

Der findes selvfølgelig også neutrale olier, der giver alle de gode fordele men ikke har nogen duft. Fx denne fra Radical Zero

Proraso skægolie

En klassisk skægolie er denne fra italienske Proraso. Olien har en mandig duft med noter af træ og gran fra cyprestræet og bitterhed fra vetivergræssen.

Brooklyn Soap Company beard oil

Denne olie fra Brooklyn Soap Company byder på flere aromaer, bl.a. noter af træ, lavendel og rosmarin.

Leave a Reply