Det er efterhånden ingen hemmelighed at fuldskægget er kommet for at blive. Men lige så flot et fuldskæg kan se ud, ligeså usoigneret og sjusket kan det også være.

Det perfekte skæg kommer selvfølgelig ikke af sig selv, det indebærer flere ting, men blandt de vigtigste er skægtrimningen altså. Vi guider dig så du gør det nogenlunde rigtigt. Følg med!

Første step:

VASK DIT SKÆG!

Snup et varmt bad, det blødgør dit skæg og gør det meget nemmere at arbejde med. Vi anbefaler at du bruger en skægshampoo og hvis det skal være helt efter bogen, også skægbalsam. Begge dele kan fåes her.

Mindre kan selvfølgelig gøre det, og du klarer dig også helt fint med almindelig shampoo.

TØR DET!

Okay, det siger jo lidt sig selv. Men tør skægget, og kør dine fingre mod skæggets retning så det står ud i vejret. Det gør det både nemmere at trimme og viser hurtigt forskelle i længden.

TRIM DET!

Ja, den her er jo heller ikke en overraskelse. Det er dog her hvor det kræver lidt teknik, en masse øvelse, og så hjælper en god trimmer og saks dig rigtig godt på vej.

Der er mange gode bud, men vælg en trimmer der er lavet til skæg og ikke en almindelig hårtrimmer. Skæg er nemlig noget kraftigere end almindeligt hår. Made4men har et rigtig fint udvalg her.

Når du er i gang med trimningen kan det ikke undgås at hele badeværelset bliver dækket i skæg (hvertfald hvis du spørger din kæreste/kone/samlever/mand m.fl) – Beard King er et ret godt påfund der taget det største af arbejdet.

 

Nå, lad os komme til hvordan du rent faktisk klipper skægget.

Først og fremmest: Væk med skægget på halsen.

  1. Forestil dig en streg der går mellem ørene (A og B) der går igennem et punkt (C) lige over adamsæblet.
  2. Punktet C finder du ved at tage to fingre lige over dit adamsæble. 3-4 cm.
  3. Fjern alt skægget under føromtalte streg.

 

Godt, nu har vi halsen fri. Allerede her er vi kommet langt hen mod et veltrimmet skæg. Du kan godt stoppe her, afhængig af længden på dit skæg. Er det kort er det sikkert ganske fint.

 

Men er det længere så skal der mere til.

Vi skal have overlæben fri.

Dette step er simpelt. Spænd overlæben helt lige ud og trim forsigtigt så den er fri for lange skæg.

 

Har du længere skæg, kan du overveje at fade det.

Det er svært at forklare på tekst, men et par fingerregler:

  • Kinderne skal have den korteste længde
  • Overskægget skal have samme længde som kinderne
  • Start nedefra på den længste setting du ønsker. Derefter trim et par centimeter op, vælg en kortere længde og gentag til du når op til håret. Din korteste længde skal have samme længde som dit hår, så du får en glidende overgang fra hår til skæg.

 

Kort skæg med fade

Godt eksempel på velsoigneret skæg, med en lille smule fade

Og husk nu: Øvelse gør mester!

 

 

Leave a Reply